joi, 11 decembrie 2014

Ce sa alegem: o saltea memory foam sau una pocket spring?

In ultimii ani producatorii de saltele au facut numeroase inovatii si au creat o gama variata de produse care sa imbunatateasca confortul oamenilor in timpul dormitului sau statului in pat. Desi aceasta varietate de produse ar trebui sa ne usureze alegerea unei saltele, deseori se intampla contrariul. Astfel, va venim in ajutor si va prezentam cele doua tipuri de saltele cele mai intalnite pe piata: memory foam si pocket spring. Vezi aici informatiile complete ale acestora.

Saltelele memory foam

Acest tip de saltele, ale caror material memory foam a fost inventat in anii ’60 in cadrul unui proiect NASA, sunt realizate din spuma vascoelastica. Salteaua memory foam are ca principala proprietate faptul ca se adapteaza formei corpului si ofera o pozitie confortabila in timpul somnului.

Avantaje:
-          Sunt usor de intretinut. Se recomanda totusi aspirarea periodica a saltelei, intoarcerea acesteia o data la trei luni si acoperirea cu o husa de protectie.
-          Sunt recomandate si pentru cei care dorm pe o parte a corpului pentru ca asigura o aliniere corecta a coloanei cervicale cu restul coloanei vertebrale. Astfel, durerile de umar, coapsa si glezna – care suporta greutatea si toata presiunea corpului atunci cand dormim pe o parte- pot disparea;
-          Au un efect de balans minimizat comparativ cu celalalt tip de saltele si sunt ideale atunci cand partenerul sau copiii se misca de multa ori pe timpul noptii;
-          Pot fi folosite de persoanele care sufera de alergii deoarece pot avea proprietati hipoalergenice;
-          Rezista o perioada mai indelungata de timp

Dezavantaje:
-          Sunt sensibile la temperatura si acest aspect aduce doua dezavantaje. Pe de o parte, atunci cand temperatura este mai redusa acestea devin mai ferme, iar pe de alta parte, pot fi prea calduroase.
-          Dormitul pe astfel de saltele poate fi mai dificila atunci cand schimbam pozitia de dormit dupa ce o perioada am dormit in aceeasi pozitie.

Saltele Pocket Spring

Acest tip de saltea este realizata din arcuri imbracate individual intr-un material moale, astfel ca fiecare arc se adapteaza la formele corpului. Insa conteaza si cu ce sunt invelite toate aceste arcuri care alcatuiesc salteaua. Insa acest lucru difera de la producator la producator. Unele pot sa nu aiba niciun strat in plus, iar altele pot avea chiar un strat de spuma memory. Saltele cu arcuri sunt cele mai cunoscute si intalnite tipuri de saltele.

Avantaje:
-          Sunt tratate impotriva bacteriilor, factorilor alergeni si a acarienilor.
-          Atunci cand sunt folosite de doua persoane, miscarile unei persoane nu influenteaza somnul celei de-a doua
-          Sunt realizate din sarma cu duritate si flexibilitate mare

Dezavantaje:
-          Sunt mai greu de intretinut ca cele din spuma memory. Intoarcerea de pe o parte pe alta a acestui tip de saltele este recomandata sa se faca o data la cel mult trei luni. 
-          Fiind facute din arcuri si material textil , acestea pot acumula mai mult praf decat cele din spuma memory

Atat salteaua pocket spring, cat si cea din spuma cu memorie au o rezistenta de circa 10 ani. Astfel, cele doua tipuri de saltele pot avea avantaje si dezavantaje. Pe deasupra acestora, apare insa si componenta de pret care este un factor important in alegerea unei saltele din magazine. Pentru un pret mai scazut, puteti alege sa achizitionati saltelele din magazinele online, care au pret mai redus comparativ cu cele fizice in principal datorita ca nu au cheltuieli mari cu chiria si deseori au preturi de producator. In general insa, alegerea unei saltele nu trebuie facuta dupa pret, ci dupa modul in care dormim pe ea. O saltea buna trebuie sa fie destul de ferma pentru a ne sustine coloana, dar destul de moale incat sa dormim confortabil.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu